Opening Mathilde’s kaaswerkplaats

Eindelijk is het zo ver Mathilde’s kaaswerkplaats gaat officieel open! Dit vieren wij 3 & 4 februari met een heerlijk kaasweekend in de Fruittuin van West. Een weekend lang heb je de kans om in de kaasmakerij te kijken. We organiseren een programma over verschillende aspecten van kaas zoals: de maakwijze, de rijping en de smaak van rauwmelkse kaas. Ook kun je meer te weten komen over de connectie tussen melk, kaas en weidevogels.

Kaasweekend 3 & 4 februari van 11:00 – 17:00
Tom Schreursweg 48 in Amsterdam

KAASWEEKEND PROGRAMMA

Zaterdag 3 februari
Gedurende de hele dag kun je gratis lekkere Nederlandse boerenkazen proeven.
11:00 – 13:00 Leer mozzarella maken met Mathilde (HELAAS IS DEZE WORKSHOP VOL)
13:00 – 17:00 Neem een kijkje in Mathilde’s Kaaswerkplaats
14:00 – 15:00 Weidevogel-excursie in de Fruittuin van West
15:00 – 16:00 Proef en leer over zachte kaasrijping met Christine Wipfler. Kaasmaakster van boerderij Köning van zachte rauwmelkse kazen in Zevenaar.
16:00 – 16:30 Joël Broekaert vertelt. Joël is culinair journalist voor het NRC en de Vrij Nederland. Onlangs is zijn boek de Alleseter verschenen en is hij te zien in zijn tv-programma ‘De 5 smaken van Joël’.

Zondag 4 februari
Gedurende de hele dag kunt u gratis lekkere Nederlandse boerenkazen proeven.
11:00 – 13:00 Leer mozzarella maken met Mathilde (HELAAS IS DEZE WORKSHOP VOL)
13:00 – 17:00 Neem een kijkje in Mathilde’s Kaaswerkplaats
14:00 – 15:00 Weidevogel-excursie

Voor ‘Mozzarella maken’ en Weidevogel-excursie’ graag even aanmelden via info@mathildeskaas.nl Vergeet niet te vertellen met hoeveel personen en welke dag je komt.