Mathilde startte eind 2017 haar eigen bedrijf. Na haar studie duurzaamheid en bodemkunde zocht ze naar een manier om haar droom waar te maken. Haar droom? Duurzaam ondernemen. Het duurzaamheidsvraagstuk is complex. Met het starten van een duurzame kaasmakerij heeft Mathilde getracht aan dit vraagstuk een concrete invulling te geven en het tevens te combineren met haar liefde voor kaas. Inmiddels is de kaasmakerij verhuisd van Amsterdam naar Kockengen, waar ook de boerderij staat waar Mathilde haar melk vandaan haalt. Ze maakt ambachtelijke zachte kaas, volgens Franse methode, maar van Nederlandse bodem. Mathilde ging werken voor een toonaangevende kaasspeciaalzaak, waar ze de Nederlandse kaaswereld beter leerde kennen. Om de fijne kneepjes van het vak te leren, vertrok ze richting de Franse Pyreneeën. Hier ging ze in de leer op boerderij en kaasmakerij La Ferme de Rouze. De kennis die ze over de jaren heeft opgedaan over het ontwikkelen, maken én rijpen van kaas gebruikt ze nu in haar eigen kaasmakerij.