Mozzarella workshop 11 Juli 9:30 – 13:00

Leuk nieuws: Ik ga weer starten met het geven van de mozzarella workshop! Wel in een aangepaste vorm natuurlijk. De workshop zal plaatsvinden in het tuinlokaal i.p.v. de kaasmakerij omdat daar meer ruimte is. Daarbij is het aantal plekken beperkter. Je kun je alleen aanmelden of per twee- of drietal als je uit hetzelfde gezin komt. Je werkt dan samen bij het zelfde pitje; en krijgt daarom korting. Ik ontvang je om 9:30 met een lekkere kop koffie of thee. Daarna gaan we rap aan de slag. Tussendoor heb je een half uurtje pauze en tijd om wat lekkers te bestellen in het Tuincafé (niet bij prijs inbegrepen). Rond 13:00 is je kaasje – en daarmee de workshop – klaar. lees verder >>

Opening Mathilde’s kaaswerkplaats

Eindelijk is het zo ver Mathilde’s kaaswerkplaats gaat officieel open! Dit vieren wij 3 & 4 februari met een heerlijk kaasweekend in de Fruittuin van West. Een weekend lang heb je de kans om in de kaasmakerij te kijken. We organiseren een programma over verschillende aspecten van kaas zoals: de maakwijze, de rijping en de smaak van rauwmelkse kaas. Ook kun je meer te weten komen over de connectie tussen melk, kaas en weidevogels. lees verder >>

Cursus kaasmaken

Het ‘Rondje Rondehoep’ wordt kleinschalig geproduceerd in de kaaswerkplaats in Fruittuin van West (Amsterdam-West) volgens de Franse methode. De kaas wordt lokaal gemaakt maar met de smaak van Frankrijk. Wil je zelf het ambacht ook eens uitoefenen? Dan ben je van harte welkom in Mathilde’s kaaswerkplaats voor een cursus mozzarella maken.
Voor meer informatie kijk op mijn facebookpagina of mail mij lees verder >>