Mozzarella workshop 11 Juni 2022

Maak je eigen mozzarella bij Mathilde’s kaaswerkplaats in de Fruittuin van West. Ik ontvang je om 9.30 met een lekkere kop koffie of thee. Ik leg je graag uit hoe kaas gemaakt wordt en daarna ga je zelf aan de slag. Tussendoor heb je een half uurtje pauze en tijd om wat te bestellen in het Tuincafé (niet bij prijs inbegrepen). Rond 13:00 zijn je 2 mozzarella bollen – en daarmee de workshop – klaar. lees verder >>

Blauwschimmel op Fransje?

Dat klopt! Naarmate Fransje verder rijpt nodigt Fransje’s witschimmelkorst de blauwschimmel uit. Witschimmel zorgt voor een perfecte basis voor blauwschimmelgroei. Deze combinatie van schimmels leidt tot een extra complexe smaak en is zeker niet schadelijk.

Eet smakelijk!

Mozzarella workshop 11 Juli 2020 9:30 – 13:00

Leuk nieuws: Ik ga weer starten met het geven van de mozzarella workshop! Wel in een aangepaste vorm natuurlijk. De workshop zal plaatsvinden in het tuinlokaal i.p.v. de kaasmakerij omdat daar meer ruimte is. Daarbij is het aantal plekken beperkter. Je kun je alleen aanmelden of per twee- of drietal als je uit hetzelfde gezin komt. Je werkt dan samen bij het zelfde pitje; en krijgt daarom korting. Ik ontvang je om 9:30 met een lekkere kop koffie of thee. Daarna gaan we rap aan de slag. Tussendoor heb je een half uurtje pauze en tijd om wat lekkers te bestellen in het Tuincafé (niet bij prijs inbegrepen). Rond 13:00 is je kaasje – en daarmee de workshop – klaar.

Kosten zijn 45 euro p.p. Als je je aanmeldt als “gezin” krijg je per persoon 10 euro korting. Aanmelden doe je bij info@mathildeskaas.nl. Tom Schreursweg 48 Amsterdam

Opening Mathilde’s kaaswerkplaats 2018

Eindelijk is het zo ver Mathilde’s kaaswerkplaats gaat officieel open! Dit vieren wij 3 & 4 februari met een heerlijk kaasweekend in de Fruittuin van West. Een weekend lang heb je de kans om in de kaasmakerij te kijken. We organiseren een programma over verschillende aspecten van kaas zoals: de maakwijze, de rijping en de smaak van rauwmelkse kaas. Ook kun je meer te weten komen over de connectie tussen melk, kaas en weidevogels.

Kaasweekend 3 & 4 februari van 11:00 – 17:00
Tom Schreursweg 48 in Amsterdam

KAASWEEKEND PROGRAMMA

Zaterdag 3 februari
Gedurende de hele dag kun je gratis lekkere Nederlandse boerenkazen proeven.
11:00 – 13:00 Leer mozzarella maken met Mathilde (HELAAS IS DEZE WORKSHOP VOL)
13:00 – 17:00 Neem een kijkje in Mathilde’s Kaaswerkplaats
14:00 – 15:00 Weidevogel-excursie in de Fruittuin van West
15:00 – 16:00 Proef en leer over zachte kaasrijping met Christine Wipfler. Kaasmaakster van boerderij Köning van zachte rauwmelkse kazen in Zevenaar.
16:00 – 16:30 Joël Broekaert vertelt. Joël is culinair journalist voor het NRC en de Vrij Nederland. Onlangs is zijn boek de Alleseter verschenen en is hij te zien in zijn tv-programma ‘De 5 smaken van Joël’. lees verder >>

Workshop mozzarella maken

Op zondag 17 September geeft Mathilde een cursus mozzarella maken samen met de vogelbescherming. Je leert niet alleen kaasmaken maar we laten ook zien hoe weidevogels en zuivel met elkaar verbonden zijn. Meer informatie over de cursus en alle andere activiteiten vind je op de website van Het Eetbare Landschap – Festival Meedoen is gratis! Reserveer wel even een plekje via

dit formulier lees verder >>

Het ‘Rondje Rondehoep’ won in 2017 de Amstelland Culinair-prijs.

Vogelbescherming heeft samen met Beschermers Amstelland, Provincie Noord-Holland, Tweede Natuur en Food Cabinet, een prijsvraag georganiseerd: op zoek naar het mooiste en meest natuurvriendelijke streekproduct uit Amstelland!

De vijf juryleden kozen voor ‘Rondje Rondehoep’ vanwege de kwaliteit en uitwerking van het productidee, het verhaal over de weidevogels en de bijzonder frisse smaak van deze op Franse wijze gemaakte Hollandse kaas. Mathilde van Otterloo bedacht de kaas in samenwerking met Joost van der Kroon, melkveehouder in Amstelland.

Cursus kaasmaken

Het ‘Rondje Rondehoep’ wordt kleinschalig geproduceerd in de kaaswerkplaats in Fruittuin van West (Amsterdam-West) volgens de Franse methode. De kaas wordt lokaal gemaakt maar met de smaak van Frankrijk. Wil je zelf het ambacht ook eens uitoefenen? Dan ben je van harte welkom in Mathilde’s kaaswerkplaats voor een cursus mozzarella maken.
Voor meer informatie kijk op mijn facebookpagina of mail mij