Fransje

Mathilde’s kaasje is Fransje, een frisse, koemelk kaas gemaakt in Kockengen. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk van blaarkopkoeien. Fransje heeft haar naam te danken aan de Franse wijze waarop het kaasje gemaakt wordt.  lees verder >>

Productieproces

DAG 1- Pasteuriseren & stremmen
Voor het maken van Fransje gebruikt Mathilde biologische melk van Blaarkoppen, een oud-Hollands ras, die rondlopen op de natuur-inclusieve zuivelboerderij van Baron van Nagellhoeve in Kockengen. Perfect om lekkere kaas van te maken. De verse melk wordt direct na het melken gepasteuriseerd, aangezuurd en gestremt. lees verder >>

Blauwschimmel op Fransje?

Dat klopt! Naarmate Fransje verder rijpt nodigt Fransje’s witschimmelkorst de blauwschimmel uit. Witschimmel zorgt voor een perfecte basis voor blauwschimmelgroei. Deze combinatie van schimmels leidt tot een extra complexe smaak en is zeker niet schadelijk.